En vild postej

En vild postej med rådyr

Jeg er så heldig at bo sammen med en jæger, der gør sit ypperste for at holde fryseren fyldt med alt godt fra naturen. Efter at have nydt dejlige dyrekøller og dyreryg, dukkede der et par vildlevere frem fra det kolde dyb. De blev tryllet om til den vildeste leverpostej. De har den karakteristiske let krydrede vildsmag, og så er det fedt at vide, at leveren kommer fra et dyr, der har trippet frit rundt på Djursland og mæsket sig i græs, blade og blomster.

Det skal du bruge:
(Giver 4 postejer)
1 vildtlever à ca. 375 g. (rådyr eller andet hjortevildt)
150 g. kalvelever (kylligelever kan også fint bruges)
225 g. svinespæk
1-2 zitauerløg, revet
5 ansjosfileter, finthakkede
3 spsk. ansjoslage
2 tsk. frisk timian, hakket
3-4 hele allehånde, stødt
salt og peber

Opbagning:
40 g. smør
40 g mel
3 dl. mælk
2 små æg eller et stort

evt. bacon eller laurbærblade til pynt

Sådan gør du:
Hak lever og spæk hver for sig på en kødhakker. Bland lever med timian, allehånde, løg, ansjoser og lage.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Rør mælk i lidt ad gangen under konstant omrøring – det brænder nemt på. Sørg for at piske klumperne ud. Kom hakket spæk i gryden og lad det smelte under omrøring. Lad det køle lidt af og tilsæt så æg og derefter leverblandingen. Krydr med salt og peber. Steg en prøvefrikadelle på en varm pande, smag på varen og justér krydringen om nødvendigt (eller smag på farsen, som enhver hardcore kogekone ville gøre – jeg er ikke hardcore kogekone i den her sammenhæng!). Når smagen sidder i skabet, fyldes farsen i forme og pynt med bacon eller laurbærblade. Sæt formene i en bradepande, som fyldes op med koldt vand og sæt hele molevitten i ovnen ved 170 grader. Sørg for at bradepanden altid er fyldt med vand – hvis den koger tør, så fyld den igen med kogende vand. Bag til de er gennembagte – det afhænger af formenes størrelse. Jeg brugte små forme og lod postejerne bage i ca. 40 min. Hold øje med dem og stik i dem for at se, hvornår de er gennembagte.

Postejerne kan fint fryses.

Server med godt rugbrød og hjemmesyltede rødbeder. Eller med sprød bacon og ristede svampe. Eller bare som håndmad med knasende agurk.

This entry was posted in Frokost, Vildt and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>