Tiramisu, der kan udløse blodhævn fra Napoli

Godt nok er den ikke traditionel, men den er god. Så god, at den blev spist, før fotografen kunne nå at knipse...

Ja, jeg ved det godt. Jeg har gjort en dødssynd – jeg har pillet lidt ved en italiensk klassiker og er derfor beredt på blodhævn fra Napoli med mama i front bevæbnet med pastarullen. Men hvis denne himmerigsmundfuld er det sidste, der rammer mine smagsløg, er det også ok.

Er du ikke helt kommet dertil, hvor du er villig til at risikere livet for en tiramisu, så kan du jo undlade appelsinskallen og holde dig til amarettolikøren.

Det skal du bruge:
12-15 savoiardi (ladyfingers)
Ca. 1 ½ -2 dl. god, stærk kaffe – meget gerne espresso (styr helt udenom instant coffee)
5 spsk. sukker
250 g. mascarpone
¼ liter piskefløde, pisket til blødt skum
Korn af 2 vanillestænger
1 ½ dl. Cointreau, vodka eller sød sherry
Saft og skal af 1 øko-appelsin
Kakao

Sådan gør du:
Læg de sprøde savoiardi tæt sammen i bunden af et fad med høje kanter. Hæld kaffen jævnt ud over kagerne, der fluks suger til sig. Hæld derefter ca. 1 dl. Cointreau eller anden spiritus over kagerne. Hold øje med, om kagerne suger al væsken til sig. De skal ikke sejle rundt i væske, men må heller ikke have tørre pletter. En del af hemmeligheden bag en god tiramísu ligger i den rette væskebalance.

Pisk mascarponen cremet med sukker, vanillekorn, appelsinskal, appelsinsaft og det sidste Cointreau. Pisk fløden til blødt skum og pisk først en lille smule i mascarponemassen for at linde den lidt. Vend derefter resten af flødeskummet i. Smag til og justér eventuelt med mere sukker, alkohol eller appelsin. Cremen skal ikke være for sød og må gerne have lidt skarphed fra alkoholen. Fordel cremen over de udblødte savoiardi og glat overfladen ud. Drys med et jævnt lag kakaopulver og stil tiramisuen på køl min. 2 timer. Den kan med fordel tilberedes dagen før, det bliver den kun bedre af.

Server med en god kop kaffe – gerne espresso. Det er en heftig dessert, så man kan godt have brug for lidt at styrke sig på.

This entry was posted in Dessert, Italiensk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>