Giv mig stikkelsbær tilbage lissom i de gamle dage

Drømmer om sommer og stikkelsbær...

Det er måske lidt langt ude at drømme om stikkelsbær i november, og at referere til de gode gamle dage, når man ikke har passeret de 30 endnu…

Men for et par dage siden var jeg forbi min lokale kagebager, som lokkede med smagsprøver på en frugttærte. Først kunne jeg slet ikke genkende smagen. Syrlig, sød og sommerlig.

“Det er stikkelsbærtærte,” lød det fra damen bag disken, og pludselig røg jeg back memory lane til min farmors have, hvor jeg som barn mæskede mig i de rød-grønne bær. Og så kom jeg til at tænke på, hvad der dog er blevet af stikkelsbærret. For der er godt nok langt imellem de lækre bær i butikker og på markeder om sommeren! Det er egentlig underligt for stikkelsbær har samme elegante, sarte smag af sommer i lighed med hyldeblomsten, som jo er en superstar til sammenligning med stikkelsbærret.

Nu er det jo slet ikke stikkelsbær-sæson (ved faktisk ikke, hvor bageren havde dem fra – håber de er fra frost!) Men når det bliver sommer, så vil jeg indlede en nidkær jagt på de skønne bær!

Måske de ligefrem kan gro i en potte på min altan – det er da et forsøg værd…

Er der en råvare, du savner, så lav et opråb her på bloggen.

This entry was posted in Madtanker and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>