Man skal ikke skue hunden på hårene

Selleri og fennikel smager forrygende sammen. Foto: Mathias

Brun og beige har aldrig gjort noget godt for nogen. Men trods det lidt kedelige ydre, er denne lille selleri-sag dejlig – og nem. Stødt fennikel er den hemmelige ingrediens.

Det skal du bruge:
Et halvt selleri, skåret i bjælker
En mozzarella-bøf
2 tsk. fennikelfrø, ristet og stødt
Revet skal af 1/2 citron
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Stil ovnen på 200 grader. Skræl sellerien og skær den i mundrette bjælker. Læg den i et ildfast fad. Rist fennikelfrøene på en varm og tør pande, til de dufter dejligt af anis. Stød dem derefter i en morter og drys over bjælkerne af selleri. Riv citronskal over og drys med salt og peber, inden mozzarellaen rives i bidder og fordeles jævnt over det hele. Sæt fadet i ovnen og bag til osten er gylden – det tager ca. 15-20 minutter.

Portionen passer til fire som tilbehør til anden mad for eksempel fisk.

This entry was posted in Tilbehør and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>