Fnuglette syrlige kys

Syrlige kys - sprøde udenpå og bløde indeni. Foto: Marie

Citron og marengs er en klassisk kombination, der bare holder.

Her er de klassiske kyskager tilsat reven citronskal, hvilket resulterer i en nem, men elegant lille kage.

Kyskagerne bages, så de er sprøde udenpå, men bløde indeni. Det betyder, at citronskallen i det yderste lag får en let bitter smag, mens citronsmagen indeni stadig er frisk syrlig og skarp.

Det skal du bruge:
3 pasteuriserede æggehvider
170 g. formelis
1 tsk. citronsaft
Revet skal af 1/2 økocitron
1 tsk. vanillesukker

Sådan gør du:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis og pisk til en ensartet masse. Tilsæt citronsaft og rør igen. Til sidst vendes citronskallen i.

Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt små kys ud på en bageplade. Bag kyskagerne ved 120 grader, sæt ovnlågen lidt på klem, så dampen kan slippe ud. Tør kagerne i 45-60 min. Hold et vågent øje med dem. De skal være let gyldne og sprøde udenpå, men lidt bløde og seje indeni.

Kyskagerne er skønne i sig selv, men de er også fortrinlige med blød vanilleis til.

This entry was posted in Kager and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>