Bag skoven ind i dit brød

Boller med friskhakket ramsløg smager svagt af hvidløg. Det er gode til suppe. Foto: Mathias

Her den som lovet, opskriften på de gode ramsløgsboller. Bollerne indeholder friskhakket ramsløg, som giver dem et strejf af hvidløgsmag, uden at det bliver dominerende. Der er til ca. 12 boller i denne portion, og de er dejlige til suppe eller som sandwichbrød i madpakken.

Det skal du bruge:
1/2 liter lunkent vand
1/4 pakke gær (cirka 12-15 g.)
1 tsk. salt
1 spsk. honning
1 håndfuld friske ramsløg, finthakket
200 g. durummel
500 g. ølandshvedemel (almindeligt hvedemel kan også bruges)
Olivenolie og salt

Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og honning. Tilsæt ramsløg og rør derefter melet i og ælt dejen godt igennem. Gerne i 5-10 minutter – her er en køkkenmaskine rar at have ved hånden!

Lad dejen hæve i min. 3 timer, gerne mere.

Dejen er klæg, så bollerne kan ikke rulles. Tag i stedet en ske – eller brug klør 5 – og læg 12 klatter dej på en bageplade. Undgå at slå for meget luft ud af bollerne. Dryp med olivenolie og drys med havsalt. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Bank dem under bunden – når de lyder hule, er de færdige.

This entry was posted in Brød and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>