Happy halloween: Græskarsuppe med sesam

I aften er det allehelgensaften – eller halloween som de kalder det i USA. Traditionen med at udhule græskar og lave lygtemænd af den orange skræl er efterhånden også udbredt i Danmark. Det orange græskarkød kan koges til en forrygende suppe, som altså fint kan spises på en hvilken som helst efterårsdag.

Det skal du bruge
1 lille græskar – gerne hokaido
1 porre
3 fed hvidløg
2 tsk. hel spidskommen
3 tørrede piri piri chili
3 spsk. olivenolie
Vand så det dækker grøntsagerne
1 spsk. god bouillon f.eks. Herbamare
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
Skræl græskaret og skær det i grove tern. Rens porren og skær i skiver. Hak hvidløget groft.

Varm olien i en gryde og svits chili og spidskommen, til det dufter lifligt i hele køkkenet. Tilsæt grønsager og hvidløg og svits let et par minutter. Hæld vand på, så det dækker grønsagerne helt. Tilsæt bouillon og bring i kog. Lad herefter suppen simre, til grønsagerne er møre. Det tager cirka 20-30 minutter.

Sluk for blusset og blend suppen, til den er fløjsblød. Du kan justere konsistensen med kogende vand, bouillon eller lidt fløde, hvis den er blevet for tyk. Smag til med salt og peber.

Et godt tip
Jeg serverer ristede sesamfrø til suppen. Det giver lidt crunch til den bløde suppe og en dejlig let brændt nøddesmag. Rist lige dele sorte og hvide sesamfrø på en tør pande til de popper let og er let gyldne. Bland med lidt havsalt og drys på suppen.

Lav en god portion sesamfrø, når du er i gang. Det tager ingen tid, og de er velegnet drys på alle typer supper og er også gode til wokretter eller andre grøntsagsretter, der lige mangler lidt crunch. Og så er de en fin, lille værtindegave :-)

 

This entry was posted in Vegetarisk and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>