Brødflov i Bruxelles?

En råkold søndag formiddag i Bruxelles er det hyggeligt at bænke sig omkring de store borde hos Le Pain Quotidien og indtage godt gedigent øko-brød og lidt varmt at drikke. Foto: Marie

Hvis man går og er lidt brødflov i Bruxelles, kan det varmt anbefales at smutte inden for hos bagerkæden Le Pain Quotidien. Butiksvinduet bugner af lækre kager, og inde i selve butikken ligger nøddebrød side om side med surdejsbaguettes, blåbærmuffins og briocher. Delikatesser som marmelade, te, kaffe, salt og mel frister fra rustikke træhylder, men det er morgenmaden eller brunchen, som er det helt store nummer.

Den er bygget op omkring en kurvfuld friskbagt brød af forskellig art, som man kan smøre med lækre marmelader eller nutella de luxe som er lavet på henholdsvis hvid chokolade, nougat eller mørk chokolade. Husk også at smage den fantastiske æblesirup!

Cremet nutella af mørk chokolade og en rigtig sjælevarmer med æble, ingefær og kanel - se opskrift nedenfor. Foto: Marie

Hos filialen på Avenue Louise kan man sidde hos store langborde. Det kan først virke lidt intimiderende at blive bænket tæt side om side med fremmede, men det er rigtigt hyggeligt – og så er udvalget af marmelade, honning, sirup og nutella også større ved de store borde.

Le Pain Quotidien betyder det daglige brød og bager godt gedigent øko-brød. Man kan også få æg, frugtsalat eller yoghurt til sin morgenmad. Jeg skiftede i øvrigt kaffen ud med en hyggelig sjælevarmer med æblesaft, ingefær og kanel.

Sjælevarmeren er lige til at gøre efter derhjemme:

 

 

Det skal du bruge
4 dl. god æblemost, gerne ufiltreret
2 cm. frisk ingefær i tynde skiver
1-2 kanelstænger eller et drys stødt kanel

Sådan gør du
Varm æblemosten forsigtigt op med skiveskåret ingefær og kanelstænger, bring langsomt i kog. Smag til og sød eventuelt med lidt honning, hvis den er for syrlig eller skarp. Så er der serveret!

 This entry was posted in Brød, Morgenmad, Restaurant and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>