Lakridskys

Små gyldne lakridskys med en sød lakridssmag, som kan smages til med syrlig citron eller saltlakrids. Foto: Mathias

Som lovet kommer her opskriften på de florlette lakridskys, som jeg lavede til nytårsaften. Det er simpelthen marengskys rørt op med økologisk lakridsrodspulver. Da pulveret var tilsat, delte jeg massen i to skåle og lavede to varianter – en variant med lakridsrod og citronskal samt en variant med lakridsrod og små stykker saltlakrids fra lakridsguruen Bülow.

Det skal du bruge
3 pasteuriserede æggehvider
100 g. flormelis eller sukker
1 tsk. hvidvinseddike
1 1/2 – 2 spsk. lakridsrodspulver efter smag

Evt. revet skal af en citron og/eller saltlakrids skåret i bittesmå stykker. Man kan også rive engelsk lakrids i.

Sådan gør du
Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk, til sukkeret er opløst og tilsæt så eddike. Pisk, til massen er sej og glansfuld. Tilsæt lakridsrodspulver og del herefter massen i to skåle, hvis du skal lave flere forskellige varianter. Tilsæt henholdsvis citronskal og saltlakrids.

Put massen i en sprøjtepose eller en frostpose med hul i, og sprøjt små toppe ud på en bageplade med papir. Tør i ovnen ved 100 grader i ca. halvanden til 2 timer. Kyssene skal være sprøde og let gyldne udenpå, men stadig lidt seje indeni.

Køl kyssene af på en rist og opbevar dem i kagedåse.

This entry was posted in Dessert, Kager and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>