Grease, please!

Når man har fået lidt for mange af Belgiens verdensberømte og stærke øl, så er deres fritter et tiltrængt plaster på såret. Og man må sige, at belgierne også forstår sig på friture. Foto: Mathias

Det er en af de weekender, der bare kalder på friture og salt i rå mængder. Og ja indrømmet, der har været belgisk bryg involveret…

Men heldigvis forstår belgierne sig også på friture. Her i Bruxelles er der særligt ét sted, der er berømt for sine fritter. Det er Maison Antoine på Place Jourdan tæt ved Europa-Parlamentet.

Her flokkes eurokrater om frituregryden i frokostpausen, og om søndagen, når der er marked på Place Jourdan, bliver køen også meterlang. Efter sigende skulle Maison Antoine have fået en plads i Michelin-guiden for sin evne ud i friture. Pommes fritterne koges i olie to gange, sidste omgang foregår det i okse- eller andefedt. Det gør fritterne virkelig smagfulde. Samtidig er de perfekt gyldne og sprøde udenpå og bløde indeni.

Man kan vælge imellem et vælg af saucer at dypper sine fritter i. Her i Belgien er mayonnaise det traditionelle tilbehør til fritter, men en sauce tartare er nu heller ikke helt ueffen. Til gengæld er belgierne ikke særligt rundhåndede med saltbøssen, så spørg gerne efter “plus de sel”.

Maison Antoine har eksisteret i 60 år, og det må et eller andet sted siges at være noget af en bedrift for en ydmyg friture-hytte som det jo er. De omkringliggende caféer har også opgivet at konkurrere med stedet om at lave pommes frites og andre fedterier. I stedet tilllader de, at man medbringer et kræmmerhus med fritter og så køber sine drikkervarer hos dem.

Vil du besøge Maison Antoine på Place Jourdan nr. 1.

Men der er også andre gode steder at forsyne sig med friturens lyksaligheder i Bruxelles. Ved den gamle børs bag Grand Place ligger også en friture-bar, hvor der stort set altid er kø foran lugen.

This entry was posted in Rejser, Take-away and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>