Er du nede med koldskål?

Sommerdessert lige efter mit hovede. Hjemmelavet koldskål med flødeskum, citron og masser af vanille. Foto: Marie

Det er jeg! Det er en af mine sommerfavoritter – og jeg kan spise koldskål langt ind i efteråret.

Men det skal helst være hjemmelavet. Supermarkedets syntetiske koldskål går jeg hurtigt kold på – den smager lidt af wc-rens synes jeg…

Desuden er det SÅ nemt at køre en god koldskål sammen. Denne version er kraftigt inspireret af min mors koldskål – der er flødeskum i. Det er syndigt, men SÅ godt, at det ikke kan betale sig at udelade det. Jeg har skruet lidt op for citron og vanille og bruger en hel stang i en portion. Nogle vil mene, at det er lige lovligt flot – og man kan da også slippe godt af sted med at bruge vanillesukker…

Det skal du bruge:
3 dl. kærnemælk
3 dl. tykmælk eller A38
2 hele æg (brug pasteuriserede æg)
3 spsk. rørsukker
Saft og skal af 1 citron
1 vanillestang
2 dl. piskefløde

Sådan gør du:
Pisk fløden til skum. I en anden skål piskes æg, sukker og vanille luftigt. Riv citronen og pres den, og hæld både skal og saft i æggemassen. Tilsæt tykmælk og herefter kærnemælk og rør, til det hele er blandet godt sammen. Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i.

Servér med det samme. Gerne med tvebakker til – kammerjunkere er for søde til efter min mening.

Koldskålen kan fint opbevares i køleskab, men den skiller nemt, så det kræver lige en omrøring, inden servering.

Og så får du lige Klumben, Niklas og Shaka Loveless’ sommerhit: Nede med koldskål

This entry was posted in Dessert and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>