Festival fuld af smag

Food Festival ved Tangkrogen i Aarhus. Dejlig sensommersol, lækre råvarer og masser af madglade mennesker samlet i én pakke. Lige en lørdag efter mit hovede! Foto: Mathias

Er lige vendt hjem efter en dejlig eftermiddag ved Tangkrogen i Aarhus, hvor der i denne weekend er Food Festival. Jeg er allerede stor fan af festivalen, som jeg håber kommer igen til næste års festuge!

Der var oplevelser for alle sanser, især smagsløgene kunne blive motioneret. Men festivalen er ikke kun smagsprøver. Her er debat om mad, holdninger og viden om fødevarer, leg med mad, kurser i madlavning, restaurantsområde, levende dyr, masser at se på og røre ved. Den kombi kan jeg rigtig godt lide.

På Food Festival må man gerne lege med maden. Sympatisk! Foto: Mathias

Jeg var forbi fredag i embeds medfør for at lave reportage fra Aarhus Universitets mange stande på festivalen. Og nu er jeg jo selv ansat hos AU og derfor ikke helt uvildig, men universitetets stande var ret interessante. I Sansebaren kom min lugtesans og smagssans i hvert fald på arbejde. Snif til en pen og identificér råvaren. Så let lød opgaven, men det var altså sværere end som så at genkende duften af banan, når den er revet helt ud af kontekst og man ikke har andet end duften at gå efter, skulle jeg hilse at sige. Man kunne også diskutere fordele og ulemper ved kunstig fremstillet kød med en af universitetets forskere og få udfordret sine gastronomiske grænser af antropologer fra AU. Vil du for eksempel sætte tænderne i en moderkage? Eller hvad med et stykke ristet hund?

Dagens rov. Foto: Mathias

I dag var jeg så forbi “i civil” og fik gennemtrawlet pladsen på et par timer. Kom hjem med muleposen fuld af flyers og opskrifter – og en enkelt kirsebær-glögg fra Selleberg, en Lille Kristian-ost fra Demeter/Naturmælk, en posefuld solmodne æbler fra Meyers plantage på Lilleø og en lille bøtte røget sydesalt fra Læsø Saltsyderi – lige til at drysse på en god bøf. Glæder mig allerede til næste år!

Men allerede i oktober er der madmesse i Aarhus igen. Denne gang i Ridehuset – MAD 2012. I’ll be there!

 

This entry was posted in Dessert, Inspiration, Madoplevelse and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>