Rosédampede porrer med parmesan og citron

Rosédampede porrer med parmesanflager og citronskal. God sidedish til kylling eller fisk. Foto: Mathias

Jeg havde en slap slat rosé liggende og blev pludseligt begavet med ikke færre end otte, nyopgravede porrer. Så hvorfor ikke fortsætte i weekendens hvidvinsdampende spor? Retten udgør fint tilbehør til fisk eller kylling. Opskriften nedenfor giver tilbehør til 2-3 personer.

Det skal du bruge

2 porrer – små, slanke porrer egner sig bedst til denne ret
1 1/2  dl. rosévin eller hvidvin
skallen af 1 øko-citron
1 humpel parmesanost
god olivenolie
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

Flot farvespil: pink rosé og lysegrønne porrer. Foto: Mathias

Rens porrerne og skær dem ud i bidder på ca. 3-5 cm. Bring vinen i kog i en gryde og damp alkoholen fra. Læg porrerne i vinen og giv dem et skud salt og peber. Læg låg på, og damp til porrerne er møre, men på ingen måde udkogte. Det tager ca. 7 minutter, men mærk dig frem.

Fisk porrerne op og anret dem på et fad. Dryp med en god olivenolie, og riv citronskal over porrerne. Høvl herefter parmesanen og drys over og slut med lidt flagesalt og friskkværnet peber.

 

This entry was posted in Dessert, Tilbehør, Vegetarisk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>