Giv lørdagskyllingen lammetæv…


Kylling, der har fået lammetæv, viklet om fyld af serrano, mozzarella, salvie og shitake svampe. Hertil gratineret selleri og efterårssalat med spidskål, druer, æble og nødder. Foto: Mathias

Kyllingen har i den grad mistet prestige. Fra at være forbeholdt søndagsmiddagen, blev den banket flad, fyldt i en foliebakke og solgt som lørdagskylling, og nu om stunder pumpes den med saltvand og sælges som ‘neutralmarineret’ for blot at ende sine dage som tørt protein i en hverdagswokret. Det er synd – især når den har haft så kort et liv…

Den her ret giver virkelig kyllingekødet en revival. Egentlig er der ikke så meget nyt under solen, fyldt kylling er jo set før. Men det fungerer. Og det er ret let.

Jeg serverede dem i lørdags med en sprød efterårssalat og vinterfavoritten ovnbagt selleri med fennikel - og et godt glas rødvin.

Portionen nedenfor er til fire personer.

Det skal du bruge

4 kyllingebryster
1 kugle frisk mozzarella
8 blade salvie
4 skiver serranoskinke eller parmaskinke
6 shitake svampe
Salt og peber

1 håndfuld ruccola
1/2 spidskål – gerne lilla, hvis du kan finde det
2 æbler
1/2 citron
1 håndfuld søde druer uden sten
Hasselnødder eller mandler
Salt og peber

Sådan gør du

Bank kyllingebrysterne flade mellem to stykker bagepapir. Brug en kagerulle eller en kødhammer.

Rens svampene, snit dem i skiver og svits dem på en varme pande til de klasker sammen og bliver bløde. Hak salvie og serrano og bland med mozzarellaen, som rives i små stykker. Tilsæt svampene og krydr med salt og peber. Fordel fyldet på de flade kyllinger og rul dem sammen. Luk med kødnåle.

Kødet steges på en pande eller i ovn i ca. 20 minutter ved middel varme.

Sprød og fyldig efterårssalat med spidskål, æbler og druer. Foto: Mathias

Til salaten anrettes ruccola på et fad. Snit spidskål i fine stykker og drys over. Tilsæt dernæst skiveskåret æble, som dryppes let med citron. Halvér druerne og drys over salaten. Til sidst hakkes nødderne groft og drysses over. Krydr med salt og peber.

 

 

 

Et godt tip

Når du sammensætter en salat, så husk at indtænke noget sødt, salt, surt, bittert, fedt og også gerne umami. Salaten ovenfor indeholder bitter salat og kål, søde druer og syrlige æbler. Fedmen kommer fra nødderne, der også giver god sprødhed. Saltsmagen leverer flagesaltet ikke overraskende og umamismagen står kyllingen for. Hvis man serverer salaten alene, kunne man få umamismagen med om bord ved at sprødriste lidt serranoskinke og drysse over salaten.

This entry was posted in Kød, salat and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>