Gode stænger: Lav dit eget vanillesukker

Det er let at lave sit eget vanillesukker. Ved at lave det selv, kan du booste vanillesmagen ved at fylde godt med vanille i, og du ved præcis, hvad der er i. Foto: Marie

 

 

 

 

 

 

 

Når jeg bruger vanillestænger i kager og desserter, gemmer jeg de gode, men også ret dyre stænger i et glas med rørsukker. Selvom de er skrabet fri fra korn, kan de stadig give masser af fyldig velsmag til marmelade, creme, sirup eller andet, det varmes op i en gryde.

Når jeg har samlet en god stak brugte stænger, ca. 10 halve, blender jeg dem i en minihakker med rørsukker til stængerne er pulveriseret og sukkeret blevet som flormelis. For at få helt fint vanillesukker, kan de være nødvendigt at si sukkeret. Opbevar sukkeret i et lufttæt glas, så du holder på aromaen.

Det gode ved at lave sit eget vanillesukker er, at du ved, præcis hvad der er i. Bare sukker og vanille. og ingen e-numre, aromastoffer eller kartoffelstivelse, som der ellers ofte er i det vanillesukker, man kan købe i supermarkedet.

Herefter er det jo bare at bruge løs i kager, smoothies og desserter.

This entry was posted in Dessert and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>