Min mad

Velkommen til min blog madmolevitten.dk – mad med hele molevitten.

Jeg elsker mad og jeg elsker at skrive – og her på min blog går de to ting hånd i hånd.

Min tilgang til mad handler om at nyde velsmagende, nærende måltider – allerhelst i godt selskab. Jeg hygger mig med at gå i køkkenet og tilberede god mad til familie og venner. Men jeg holder også meget af at bænke mig i andres køkkener og lade mig inspirere af deres kødgryder.

Min mad er rustik og hjemmelavet. Jeg prøver ikke at lege gourmetkok – men lader mig gerne inspirere af deres kunnen og viden. Jeg kigger ligeså gerne mormor eller driftsikre kogekoner over skulderen. Og så har jeg efterhånden slæbt en del hyldemeter kogebøger til huse. Jeg går efter velsmag og dejlige konsistenser.

Gode gadgets er heller ikke at kimse ad, især er jeg ret vild med min KitchenAid-røremaskine, der lyder navnet Dolly Parton (den worker nærmest 9-5). Senest er Dolly blevet pimpet med kødhakker og pølsehorn.

Mad skal først og fremmest handle om hygge og samvær. Men at maden er nærende og af god kvalitet, betyder også noget for mig.

Jeg er fortaler for økologi. Fordi jeg gerne vil have, at min mad indeholder mest mulig næring og ikke strutter kunstigt som følge af tilsætningsstoffer og plantegift. Jeg ønsker samtidig, at produktionen af min mad belaster miljøet mindst muligt og foregår på en etisk forsvarlig måde. Jeg får en bedre smag i munden, når det kød, jeg spiser, er produceret med størst mulig hensyn til dyrevelfærd.

Jeg bestræber mig på at fylde mit køleskab med råvarer, der er i sæson. Det er billigst og smager bedst. Og så er nu altså bare noget over, at vente en hel vinter på årets første Samsø-kartoffel, sprøde danske asparges eller parfumerede hyldeblomster.

Jeg forsøger at begrænse indkøb af råvarer, der har rejst halvdelen af kloden rundt, før de lander i min indkøbskurv.

Og så hader jeg at smide mad væk.

Når det så er sagt, så forsager jeg fanatisme. Man vil godt kunne finde en pulver-bearnaise i mit køkkenskab eller en peberfrugt i min grøntsagsskuffe i februar. Og bliver jeg budt på et stykke stegt fois gras, er den stopfodrede gås ikke det første, jeg tænker på… Dobbeltmoralen findes altså også i mit fadebur…

Velkommen i mit køkken!

/Marie

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>